Cultuur en Sportmogelijkheden

 

Cultuur

Op cultureel gebied is er veel te beleven. De cultuurliefhebber geniet van de vele historische stadjes en dorpen en de tuinliefhebber kan zijn hart ophalen in de vele tuinen in de directe omgeving. Dé culturele ontmoetingsplekken zijn de Turmac Cultuur Fabriek met onder andere een filmhuis, bibliotheek en het Musiater. Hier is het hele jaar door een programma van goed niveau. Ook is er een bioscoop.

 

Oud Zevenaar is een bezoek waard. De eeuwenoude Martinuskerk ligt op een uitstulping van de dijk. Dan is er nog het Liemers Museum en De Panoven, een goed bewaard industrieel erfgoed uit 1860. U kunt hier het oude baksteen- en dakpanambacht herbeleven. De Panoven is het eerste Nederlands Baksteen- en Dakpanmuseum. Een andere markante plek is Grutterij Molen De Hoop een werkende korenmolen uit 1850 waarin ook een molenwinkel gevestigd is.

 

Meer over recreatie in en om Zevenaar vind je via de website van de regio en via de evenementenkalender.

 

Sport

Zevenaar heeft een ruim aanbod aan sportverenigingen, zoals voetbal, hockey, badminton, turnen, tennis, atletiek, zwemmen, paardrijden, vechtsport, dansschool en yoga. Voor watersporten bieden de Rhederlaag en de Bijland alles voor een heerlijk ontspannen dag in de buitenlucht. Geliefd onder de geoefende en beginnende watersporters, maar ook om lekker te zonnen en uit te rusten.