Groot Holthuizen

 

Groot Holthuizen is een nieuwe wijk aan de oostkant van de stad Zevenaar. De wijk verenigt het beste van twee werelden. Hier kun je wonen in een groene omgeving, gekenmerkt door rust en ruimte, gelegen op korte afstand van alle stadse gemakken van Zevenaar. De groene omgeving en het historische landschap zijn belangrijke uitgangspunten geweest bij het ontwerp van de wijk.  

Wandelen en buiten spelen

Aan de zuidkant van Groot Holthuizen ligt een brede, parkachtige groene zone: de ‘groene mozaïek’. Daar spelen kinderen buiten, kun je wandelen en de hond uitlaten. Ook tussen de buurtschappen liggen ruime groene velden,  trapveldjes en mooie speelplekken.

 

Buurtschappen

Groot Holthuizen is ingedeeld in vijf buurtschappen met ieder hun eigen karakter: 

- De Tol, staat voor "dorps wonen aan de straat
- De Bem, wonen in een zonnig buurtschap
- De Stede, geniet van het ontspannen wonen in een tuindorp
- De Holtkamp, een buurtschap om landelijk te wonen
- Het Hof

  

Veilig fietsen

Groot Holthuizen is een autoluwe wijk. De buurtschappen zijn onderling niet met de auto te bereiken, zodat er geen sluipverkeer ontstaat en fietsers, voetgangers en spelende kinderen alle ruimte hebben. Vanzelfsprekend kunt u met uw auto altijd bij uw woning komen en parkeren. De scholen en het station zijn met de fiets vlot en veilig te bereiken.

 

Bereikbaarheid

Een uitgebreid fietsnetwerk verbindt de buurtschappen met belangrijke bestemmingen in Zevenaar. Er is een busverbinding en binnen 10 minuten bereikt u met de auto de A12.  

 

Bekijk het woningaanbod