Achter de voordeur bij.. Achter de voordeur bij..
15 november 2017

Loes en Paul Sloot-Bloemberg hebben afgelopen vrijdag de sleutel gekregen van hun nieuwe woning aan het Gutspad in Groot Holthuizen. Samen met dochtertje Fenne verhuizen ze rond de jaarwisseling naar hun twee-onder-een-kapwoning in De Bem. Onbekend terrein is Groot Holthuizen niet. Eerder woonde het jonge gezin aan de Pakkebierhofstraat in De Tol. Wij spraken met Loes over hun verhuizing binnen de wijk.

 

Meer leefruimte

Lang heeft de woning van Loes en Paul aan de Pakkebierhofstraat niet te koop gestaan. Hun makelaar kende een stel dat op zoek was naar een woning in De Tol. Ze moesten dan ook snel een nieuwe woonplek vinden. “Toen we op zoek gingen naar een andere woning kwamen Groot Holthuizen, Ooy, Oud Zevenaar en Loo (de plaats waar Loes opgroeide) in aanmerking”, vertelt Loes. “We wilden vooral meer leefruimte boven en een grotere tuin. Toen de woningen aan het Gutspad in de verkoop gingen, wisten we dat dit een ideale plek kon zijn.”

 

Zin om terug te gaan

Na een ‘tussenjaar’ in Groessen, waar het gezin tijdens de bouw heeft gewoond, keren ze binnenkort weer terug naar Groot Holthuizen. Loes heeft veel zin om terug te gaan. “Het is een jonge buurt met veel kinderen, alles is nieuw en we wonen dicht bij de peuterspeelzaal van Fenne.” Met de andere bewoners van het Gutspad hebben ze al veel contact. “Om de praktische zaken met elkaar te bespreken, zijn we met zeven stellen uit de straat al snel een app-groep gestart. Hierin konden we het hebben over de tegels van de oprit, tot welke schutting we samen wilden plaatsen. Maar ook delen we ander nieuws met elkaar, zoals wanneer we de sleutel krijgen.”

 

Dorpsgevoel

Loes, Paul en Fenne vinden de sfeer in de woonwijk erg fijn. “Het voelt als een groot dorp, ‘ons kent ons’. Het is allemaal goed te belopen en er zijn veel leuke straatjes.” Ze hebben dan ook veel zin om aan de slag te gaan in hun nieuwe woning. Afgelopen vrijdag kon het klussen beginnen. De favoriete plek in het huis? Loes: “Dat wordt de nieuwe badkamer én de grote tuin.”

Terug naar overzicht